Förbjudet


Alice är en tjej på 16 vårar. Hon har precis börjat gymnasiet i Tumba. Andra skoldagen och Alice är jätte nervös. Hon är försenad till sin första lektion, hon springer. När hon kommer till klassrummet är hon andfådd och hon ser en person. Alice tappar hakan, hon har ju inte sett personen på flera år, hennes första kärlek.

Jenna ligger på bänken och halvsover. När någon tar tag i handtaget, smäller upp dörren vaknar Jenna. Hon tittar upp för att se vem det är. Då ser hon att det är Alice, hennes första kärlek. Jenna blir nervös, hon börjar skaka. Hon lägger sig på bänken för att låtsas sova så Alice inte ska se henne.

Det var ett år sedan dem sågs sist, då deras föräldrar separerade dem. De fick inte vara med varandra för att föräldrarna är emot homosexualitet. De tycker att de enda paren som får finnas ska vara med en man och en kvinna. Jennas familj flyttade ifrån Västerås till Åkersberga, medans Alice familj flyttade från Västerås till Hallunda. Alice familj visste inte att Jennas familj hade flyttat till Stockholm, Alice vart väldigt chockad när hon såg Jenna sitta i en stol med hennes klasskamrater. ”Är det här ödet, att vi ska vara ihop eller är det bara ett test för att se om vi klarar av att leva utan varandra”? tänkte Jenna och Alice.

Den enda stolen i klassrummet som var ledig var stolen bredvid Jenna. Alice går dit och sätter sig, då började Jenna och Alice viska till varandra:

-Vad gör du här? frågade Jenna.
-Min familj flyttade hit för att pappa har fått jobb som pastor i Tumba. sa Alice.
-Hur ska vi göra nu? För jag kan inte leva med att bara vara vän med dig. sa Jenna med en liten darrig och ledsen röst.
-Inte jag heller, för jag älskar dig väldigt mycket fortfarande. Du är fortfarande mitt allt. sa Alice.

Jenna började gråta, hon sprang ut ur klassrummet. Hon visste inte vad hon skulle göra, det enda hon ville var att ha Alice som hennes flickvän. Jenna önskade att hon och Alice kunde vara tillsammans och att deras föräldrar skulle acceptera det.

Alice suckade när hon såg Jenna springa ut ur klassrummet. Alice visste inte vad hon skulle göra eller vart hon skulle ta vägen. Det ända hon ville var att ha Jenna i sina armar hela tiden, att dom inte behövde dölja deras kärlek dem har. Hon önskade även att hon hade förstående föräldrar, som inte brydde sig om att hon var homosexuell. Alice springer ut och letar efter Jenna. Alice hör hur någon sitter på en toalett och gråter, hon knackar på dörren.

-Jenna! Är det du?! skriker Alice med gråt i rösten.
-Ja. svarar Jenna med en röst full med gråt.
-Jenna? Kan vi inte vara tillsammans i smyg, bara i några veckor sen rymmer vi. sa Alice.
-Ja, för det enda jag vill är att vara med dig. sa Jenna.

Jenna låser upp dörren för att släppa in Alice. Alice gick in och hukade sig framför Jenna. Alice torkar bort tårar som har runnit nedför Jennas kinder, hon hjälper Jenna att fixa till sminket så att ingen ser att hon har gråtit. De går tillbaka till klassrummet som att ingenting har hänt. De kollar på varandra och ler, ett kärleksfullt leende. De går hand i hand till sina platser och sätter sig.

-Jaha, vart har ni varit då? frågade läraren.
-Vi var och pratade lite, förlåt att vi inte sa till innan. sa Jenna.
-Okej, men säg till nästa gång ni går ut så det inte blir något missförstånd. sa läraren. Jenna och Alice går till sina platser och sätter sig. Nu kändes allt rätt, nu var allt bra igen.

-Jag älskar dig. viskade Jenna till Alice.
-Jag älskar dig också, du är mitt allt. Du är mitt hjärta, du är mitt liv. Du är den som lyser upp min dag, jag kan inte ens beskriva med ord hur mycket jag älskar dig. sa Alice och lade sitt huvud på Jennas axel.
-Älskar dig lika mycket tillbaka hjärtat. Det vet du. sa Jenna och tog tag i Alice hand

Båda två tänkte att nu kunde inget skilja dom åt. Att det skulle vara dom två livet ut. För deras kärlek till varandra är väldigt sällsynt. Sådan kärlek som dem har ser man oftast i kärleks filmer eller böcker, men detta var verkligt. Att se två personer så lyckliga med varandra, man blir glad själv av att se dem.

Nu var det lunchrast, Jenna och Alice gick till matsalen för att äta. Jenna och Alice kommer först av alla andra i klassen, de håller varandras händer samtidigt som dom står i kön till maten. Då kommer det en kille fram som ser att Jenna och Alice håller hand,

-Jaha, så ni är lebbar? frågade han.
-Ja, problem med det? frågade Alice med en kaxig ton.
-Nej jag bara undrar om ni tjejer vill ha en trekant någon gång, sa killen.
Jenna höjer handen till honom.
-Om du inte går härifrån nu så ska du veta att du lever! skriker Jenna.

Alla kollade bakåt för att se vad som hände. Killen backar bakåt och går därifrån.
-Vilka äckliga killar det finns. sa Alice.
-Ja verkligen, kan man inte få vara själv med sin underbara tjej? sa Jenna och log.

Alice log tillbaka till henne, sen lutade Alice mot Jennas axel igen.
-Du är verkligen den mest underbara flickvännen, det kommer alltid vara vi. sa Alice.
Jenna började le lite generat emot Alice.

Alice och Jenna går in i matsalen och låtsades som att de aldrig hade kommit en kille och sa det som han sa. De gick in som vanligt, tog mat och satte sig ner mitt emot varandra.

-Så hur har du haft det? Och vad har du gjort? frågade Jenna till Alice
-Jo, jag gick ut 9:an i Västerås, sedan nästan direkt efter flyttade vi till Hallunda för att pappa fick ett jobb här som sagt. Själv då? frågade Alice.
-Jo, jag har haft det fullt upp här faktiskt, med flytten, ny skola. svarade Jenna.
-Hur länge sedan var det vi separerades? Det känns som att det var hundra år sedan. sa Alice.
-Jag tror att det är ett år sedan vi separerades. Jag var jätte arg på både pappa och mamma, men nu har ju allt blivit bra igen. sa Jenna.
-Ja, det känns som att det var längre sedan. Men nu är allt perfekt. Så länge jag har dig så blir allt bra. sa Alice.

De tar sina tallrikar och går ut ur matsalen. De går ut och sätter sig på en bänk i väntan på att börja. De sitter, kramas och pratar. De pratar om allt som har hänt det senaste året, och det var ju ganska mycket som hade hänt. Så de bara pratar på. Men då kommer det en äldre man runt trettiofem års ålder, det var Alice pappa. Alice hade glömt att han skulle komma till skolan. Han skulle gå till skolorna i Tumba och presentera sig för att han var den nya pastorn.

-Jenna! Skynda dig, min pappa kommer! skriker Alice till Jenna.
Jenna och Alice börjar springa, men Alice pappa ser dem. Han springer efter dem.
-Alice vänta! Jag vill prata med dig! skriker Alice pappa med en aggressiv röst.
-Nej aldrig! Jag vill vara med Jenna! Jag skiter i vad du säger! skriker Alice samtidigt som hon springer.
-Alice, vi kan inte fly! Vi väntar in honom och ser vad han ska göra. säger Jenna.
-Är du säker? frågade Alice.
-Ja, och när han är klar så springer vi iväg och flyr sa Jenna
-Okej, sa Alice

Alice och Jenna stannar för att vänta in Alice pappa som närmar sig.





av Hanna V

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Digit! 2021 prisutdelning

Min vän Jorden måste jämt snurra utan någon pause.

Digit! 2021 rekord