Undergången


När du tänker på rymden, vad tänker du på då? På vårt solsystem, planeter, eller solen. Eller något helt annat. Rymden är oändlig och därmed även våra tankar om den.
   Rymden gav oss liv genom Big Bang men kan också ta tillbaks det. Asteroider kan vara i rasande fart mot vår jord i denna stund. En liten spricka i vår rotation eller asteroidens bana kan vara avgörande för människlighetens överlevnad. En kollusion behöver inte betyda slutet. När utrotningen av dinosaurerna inträffade var det slutet för den tidperioden. Men var dessutom en ny början.
   Ska vi människor frukta vår undergång? Svaret är ett nej om du frågar mig, moder jord kommer tillslut vilja skapa en ny värld utan oss människor. Jag kan inte säga emot det eftersom vi förstör naturen och skadar inte bara oss själva utan även andra levande organismer. Det är egoistiskt av oss.
   Antingen tar vi koll på oss själva och tar förmodligen med jorden i en rejäl smäll. Eller så gör jorden slut på oss först med naturkatastrofer eller med universums hjälp. Om vår blåa lilla planet blir till stoft förenas vi med vår skapare, den oändliga rymden. 


E S

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Digit! 2021 prisutdelning

Min vän Jorden måste jämt snurra utan någon pause.

Digit! 2021 rekord