Förbjuden kärlek?
Hur kan man tycka att kärlek skulle kunna vara förbjuden? Att det skulle finnas rätt och fel, bra och dålig? För mig är kärlek något som borde värnas om, det ska inte spela någon roll i vilken form den kommer i! Det borde vara lika självklart att två tjejer eller två killar som älskar varandra, som att en tjej och en kille gör det. Trots att det gått så många år har det hänt så lite. Även om samkönade äktenskap är idag fullt tillåtna, finns det människor som inte ens tycker det ska få finnas samkönade par! Och efter så lång tid som homo/bi/transsexuallitet har funnits i vardagen så är det hemskt och fruktansvärt sorgligt att vi inte kommit längre. Det borde vara förbjudet att vara så trångsynt.

I skolan kan det vara som att gå på ett möte hos anonyma homofober, så anonyma att de inte ens vet om det själva. Varje dag hör du något elev fråga en annan: Är du bög eller? När den personen gör något som anses vara fel. Till exempel när en kille lyssnar på musik som är stämplad som tjejig. Då använder man ord som bög och lebb för att antyda att något är fel, när det inte är det! Det är inte fel för killar att lyssna på någon speciell musik, men varför man drar in homosexualitet i det förstår jag inte. Just detta att vissa ord har fått dålig klang har förstört vårt samhälle.

Jag vet att många av dem som just använder bög, lebb eller liknande som fula ord, egentligen menar att de är ganska öppna för olika sexualliteter. Men om man tänker efter så säger de mot sig själva. Hur kan man vara öppen för något när man i nästa stund talar illa om det? Själv tror jag att det till stor del beror på det här att homo/bi/transsexuella personer i skolåldrarna, blir osäkra. Man lyssnar mer på vad andra säger och tycker än att lyssna på sig själv. Det sorgligaste med detta är att de som pratar oftast inte menar något illa. Orden har används i liknande situationer av andra, då är det väl så det ska vara, så då säger väl jag det också? De tänker inte på vad de säger, tänker inte på att orden kan skada, såra eller skrämma.

Det är dags att vi börjar acceptera, inse att det är lika självklart som allting annat. Det finns inget som är fel, bara rätt. Låt oss gå ihop och visa vad som egentligen är fel, att använda fel ord i fel situationer, att trycka ner folk och framstå som homofob, fast du inte är det. Låt oss tillsammans visa hur vacker kärlek är i alla former och hur självklart det är! Borde anonym homofobi vara förbjuden? Absolut! Nästa gång du hör någon använda orden bög och lebb i helt fel sammanhang, säg till! Låt dem förstå vad de egentligen säger.Av Paula J


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Årets Dig it!-tävling avslutad

Rytmen