Moppegänget


Frank ligger på den kalla marken och flämtar medan de ser ljuset komma i ögonen. Han hör ett högt ljud av syrener närma sig och Alex moped som brummar i bakgrunden. Någon tar i Franks kalla hand.

Tjena Alex sa Frank i telefonen, vad gör du för något? Hej Frank, Inte så mycket, tvättar moppen lite bara svarar Alex. Okej, hur går den nya mopeden? Frågar Frank. Den går väldigt bra. Vill du åka moppe idag Alex? Ja gärna säger Alex, vart ska vi? Det spelar inte så stor roll för mig, ska vi dra till staden för behöver köpa lite kläder? Ja det kan vi göra, det behöver jag också det säger Alex i telefonen. Bra, kommer till dig om några minuter, det ska bli roligt att se din nya moppe!  Alex är jätte nöjd över sin nya moped, han köpte den förra veckan och har redan tvättat den 4 gånger, mumlar Frank för sig själv, gud vad skrytig tycker han.

Frank rullar ut moppen och kör ut från utfarten. Jag känner mig pigg idag säger har till sig själv och moppen. Det kommer en stor traktor med dubbelmontage rakt mot honom och han håller på att krocka, haha skrattar han för sig själv när adrenalinet kommer i kroppen. Det känns härligt tänker Frank. Han kör slalom i full fart mellan de vita sträcken på vägen. Frank är nästan framme hos Alex när han kör förbi skolan, det går ett gäng dagisbarn på vägkanten som han kör förbi i full fart. Han hör dagisfröken som skriker något efter honom, det hörde Alex också. Frank kör ner på avfarten till Alex, Frank blir full i skratt när han ser att Alex står och putsar på moppen. Ska du verkligen putsa innan vi ska åka frågar Frank, den kommer ju vara blöt. Det är redan försent svarar Alex som är så nöjd över mopeden. Är du klar snart? Ja om 2 minuter säger Alex. Det var så roligt att åka hit säger Frank skrattande till Alex, medan han berättar om traktorn och dagisbarnen. Äntligen är du klar mumlar Frank till Alex som hämtar sina saker för att åka till shoppingcentret.

När de lämnar Alex hus och kör ut på vägen ser Frank att dagisbarnen har hunnit än bit på vägen. Kolla här skriker Frank till Alex och kör upp på bakhjulet i full fart förbi dagisbarnen. Vilken idiot, han kommer råka ut för en olycka snart tänker Alex.

De åker förbi ett grustag där det åker jätte många grusbilar och hjullastare förbi med grus som ramlar ut på vägen. Alex saktar ner, ifall han får rullgrus under däcken, så han inte ramlar omkull med den nya moppen. HJÄLP! Skriker Alex när det kommer ut en stor lastbil framför, Alex var tvungen att tvärnita för att inte köra in i släpet. Tänk vilka människor det finns som inte visar respekt för mopedister. Fjolla skriker Frank när han kör förbi Alex och gasar på om lastbilen. Frank får adrenalin i kroppen när däcken sladdar lite förbi lastbilen.

Frank kommer in i staden och bakom kommer Alex, vi åker upp hit och parkerar säger Frank åt Alex. Alex kör efter Frank till parkeringen och parkerar mellan 2 bilar. Alex tar det försiktigt och låser moppen i staketet, ska inte du låsa frågar Alex frank. Nej jag glömde låset hemma säger han. Vill du låna mitt? Vi kan låsa fast bakhjulen i samma säger Alex. Ja det kan vi svarar Frank och tackar.

De går till Hm för att köpa kläder. Var den här tröjan snygg? frågar Alex. Ja den var väldigt fin säger Frank. Frank går till provhytten medan Alex köper tröjan. Alex börjar undra varför Frank har fortfarande på sig den tröjan som han nyligen prova när han kommer tillbaka. Ska du inte ta av dig tröjan Frank? Jo det ska jag men gå till nästa affär så länge så kommer jag snart. Okej säger Alex och går mot nästa affär. Alex får tungt att andas och det känns som han har gjort något fel, han undrar vad det är för något. Han hör stora fotsteg närma sig bakifrån och vänder sig om för att titta vad det är. Det är Frank, han kommer springande i full fart mot Alex och skriker ”Spring Alex”! Alex blir rädd och springer väldigt fort och byter riktning till mopederna. När Frank och Alex kommer till mopederna frågar Alex flämtande, vad är det som händer? Jag berättar sen, lås upp mopederna fort.

Det känns som att Alex låste upp mopedlåset på bara 10 sekunder. Han är helt chokad och startar moppen medan han hör ett svagt ljud av syrener komma närmare. Frank och Alex kollar på varandra skräckslagna och Alex märker att Frank har fortfarande på sig tröjan han provade på HM. Frank skriker, FÖLJ MIG ALEX! De börjar köra fort hemåt när de ser blåa ljus blinka i backspeglarna. Alex fattar ingenting av vad som händer. Han åker ifatt Frank och skriker, VAD HÅLLER DU?!

JAG SNODDE TRÖJAN FRÅN HM, skriker Frank högt tillbaka. Är han helt dum i huvet tänker Alex, Varför snodde han en tröja. Han är ju inte fattig. Alex blir nästan irriterad på Frank och tänker ”Vad har han för uppfostran”?

Alex ser i backspegeln igen att det är en polisbil och en mc polis som kör med blinkande blåljus efter dom. Alex börjar skrika och kallsvettas medan han får panik och känner ett hårt tryck mot bröstet igen. Han tänker att jag har ju inte gjort något fel och saktar in och stannar vid vägkanten. Han ser Frank försvinna bort och att polisbilen åker efter. MC polisen stannar vid Alex och frågar lite frågor om Frank. Men eftersom Alex inte gjorde något fel åker han hemåt. När han kommer på vägen hemåt möter han flera bilar som blinkar med helljuset. Alex blir orolig och undrar vad som har hänt.

Efter en kurva ser han polisbilen och Franks moped ligga brummande i diket, Alex blir orolig och åker närmare för att se vad som hänt. Han stannar moppen och springer fram till Franks moppe. FRANK! Skriker Alex. Ja svarar Frank med en ynklig röst, här är jag. Han ser Frank ligga alldeles stilla på den kalla marken med vattenpölar runt omkring. Alex blir tårögd i ögonen.

Frank ligger på den kalla marken och flämtar medan de ser ljuset komma i ögonen. Han hör ett högt ljud av syrener och Alex moppe som brummar en bit bort. Han känner att någon tar i hans kalla hand. 

VAKNA! Skriker Franks mamma. Skynda dig upp så att du inte kommer försent till skolan! Frank är kallsvettig och chokad. Frank kliver sakta upp från madrassen och tänker med lättnad, var det en dröm?! Det gäller samma för Alex.

De möts i skolan och berättar drömmen för varandra, de är väldigt chokade fortfarande att allt var så tydligt. Frank säger till Alex att det var den sista gången han skulle göra något dumt. Alex ler och säger smart ide´. Efter skolan går Alex och Frank ner till mopederna och ska åka hem. Alex frågar Frank om han fortfarande kör trimmat, han borde inte göra det eftersom han inte skulle göra några mer dumma grejer. Nej, klart jag inte kör trimmat, jag ska följa reglerna från och med nu svarar Frank. Alex ler och frågar om han har ont sen han crasha? Nej det har jag inte, är bara lite öm i benet.

Alex blir glad och stolt på hemvägen när han ser hur duktigt Frank kör och att han tänker på sin säkerhet och andras.


Emil Å

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Årets Dig it!-tävling avslutad

Rytmen