Mördaren

 

Alexandra i ett litet brunt hus mitt ute i skogen. Med sina två katter Ost och Skinka. Alexandra är en helt vanlig tjej på 35 år. Hon har inga barn och ingen familj. Alexandra har som rutin att gå till gymmet varje onsdag kl 12:30, men just idag hade hon försovit sig.

Alexandra vaknar av ett hårt bankande på dörren, hon springer snabbt ner i sin gula pyjamas. Hon kollar genom kikhålet och ser fem män men rånarluva på sig...

Dom skriker “ ÖPPNA DÖRREN ELLER SÅ BRYTER VI OSS IN!”

Alexandra springer så fort hon bara kan in på toaletten och låser. Hon hör hur dom bryter sig in dom ropar “  Vi vet att du är här, kom fram !”

Alexandra hör att någonting krossas och efter en sund blir det helt tyst. Hon tvekar om hon ska gå ut eller inte , hon vrider saka låset och öppnar en liten liten glipa. Det är helt svart, inga lampor och inte ens solen syns. Hon öppnar dörren helt och går ut.

 

Hon ropar “ hallå?” så tyst hon bara kan.

 

Ingen svara ,som tur är. Alexandra går ner för trappan och letar efter sina katter. Hon lockar på dom med en skål med godis i men ingen kommer.  Alexandra går in i vardagsrummet och får syn på dom. Ost och Skinka ligger på bordet. Helt blodiga , skurna och skadade. Hon faller gråtandes ner på golvet, hon skriker på hjälp men det är ingen som kan hjälpa henne.

 

Alexandra reser sig upp. Hon har gråtit så mycket att hon inte har några tårar kvar. Ost och Skinka var hennes allt, hennes familj och hennes bästa vänner. Hon hade ingenting kvar.

Alexandra börja de planera hämnd. Hon tänkte i flera dagar och flera nätter.  

 

Det första hon kommer att tänka på är att hon måste kolla övervakningsfilmer på vägen hem till henne. Hon hackar sig in på polisens kameror och ser registreringsnumret på en svart skåpbil som åkte fort in på en grusväg. Registreringsnumret är HLG 148.

 

Det nästa hon behöver är att kolla upp vem som äger bilen. Alexandra såg att det var Robert Karlsson. Hon kollade var han bodde , han bodde ganska henne.

 

Tre dagar senare...

 

Alexandra har inte direkt nån plan, det ändå hon vet är att hon måste hem till honom. Hon tar cykeln hem till Robert. Han har ett litet fönster bredvid sin dörr. Hon öppnar dörren tyst och smiter in, tv är på. Hon kollar in. Han sover. Alexandra går till köket hon tar fram en kökskniv. Hon springer in i vardagsrummet, han vaknar. Hon hugger, det sprutar blod. Han skriker och sen bara tystnar det.

 

Alexandra frågar tyst för sig själv - är han död?

Hon hugger en sista gång, han ramlar ner från soffan. Alexandra springer ut från lägenheten.

 

Hon börjar gråta fast hon inte ens kände honom, hon klarade inte. Hon klarade inte att döda någon. Fast nu var det redan gjort.

 Alexandra ringde själv till polisen.

-          Jag har dödat en man, säger Alexandra

-          Vart är du?, säger operatören i telefonen

-          Utanför hans lägenhet, säger hon

-          Vilken adress?, säger operatören

-          Åsvägen 8 tror jag, säger Alexandra

-          Vi kommer, säger operatören och lägger på.

Alexandra hamnade i fängelse och får sitta inne i två år.

 M M

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Digit! 2021 prisutdelning

Min vän Jorden måste jämt snurra utan någon pause.

Digit! 2021 rekord