K-Kärlek R-Rasar A-Alltid S-Som C-Chockerade H-Hjältar

Kärlek rasar alltid som chockerade hjältar.

Det är förståeligt att även den starkaste hästen behöver draghjälp. Det är dock inte lika försåtligt att även den svagaste hästen kan göra stordåd. Vår tillvaro är full av chockerande sanningar. Mycket av det som är sant gör vi till lögner. Det är för att vi inte vill inse att även en svag häst kan visa sig stark. Det finns många svaga hästar där ute som egentligen är starka. Det finns många starka hästar som egentligen rasar.

Att bära någon som faller. Att stå stadigt med fötterna på jorden och ta emot det som rasar samman. Det finns många olika typer av hjältar, personer som tar emot dig när du faller, personer som tar emot dig när du rasar samman. Kärlekens hjältar är oftast en hjälte som hamnar i skymundan. De blir liksom undanfösta bakom alla krigskämpar som släcker bränder eller räddar människors liv. Fast kärlekens hjältar kan också släcka andra typer av bränder och kärlekens hjältar räddar definitivt många människors liv.

Det låter klyschigt, gammaldags och kanske till och med lite naivt men kärlek är allt. Kärlek är det viktigaste en människa kan ge och kärlek är det finaste en människa kan få. Allt för många människor glömmer bort detta, för kärlek är allt.

Vi kan säga såhär. Varför står du och jag här? Varför står dina föräldrar, dina kompisar och resten av världen här. Jo, på grund av kärlek. Forskarna hävdar att vi människor har en instinkt som gör att vi vill föröka oss, precis som resten av djurlivet. Jag är villig att hålla med men bara till en viss del. Vi människor är olika jämfört med andra arter. Vi kan älska med varandra utan att ha ett förökningssyfte. Vi kan älska. Vi har förmågan att känna, beskriva och berätta om vår kärlek för varandra, vilket är helt fantastiskt. Jag hoppas och önskar att jag står på denna jord på grund utav kärlek. Jag önskade att alla människor som står på denna jord idag står här på grund utav kärlek.

Sen finns det människor som inte står här på grund utav kärlek. De står här på grund av förtryck, ondska, rädsla men framför allt på grund av brist på respekt. Alla är vi kapabla att älska men vi är även alla kapabla att hata. Precis som kärlek är hat en stark känsla och tyvärr har vi människor tendens att låta starka känslor omsluta oss och definiera oss. Människor som inte känner kärlek, som inte omsluts av kärlek eller upplever kärlek har då hat att vända sig till för att kunna uttrycka en stark känsla. Vi glömmer säkert bort att personer som är fyllda av hat kanske i själva verket behöver omslutas av kärlek. Vi alla borde vara omringade utav kärlek.

Nu är det bestämt varför vi finns överhuvudtaget, nästa steg att komma till är vad vi nu ska göra efter vi skapats. Har ni tänkt på hur varma barn är? Hur snälla och hjälpsamma nästan alla barn är? Barn har inte blivit förstörda av den hemska verklighet som vi andra lever i än. De lever i tron om att världen är en vacker plats med fina människor. Vore det inte fint om alla kunde känna precis som barn gör? Att vi känner kärlek och gemenskap. Det är lätt att hoppas på en bättre värld, det är lätt att hoppas på att kärleken i världen övervinner hatet men så är det sällan. Många människor drivs av hat för att den verklighet vi lever i inte är uppbyggd kring kärlek. Den är uppbyggd av logik, kommunikation och vetenskap. Är det något som kärlek inte överensstämmer med så är det vetenskap.

Kommer ni ihåg när jag berättade för er att hjältar inte nödvändigtvis behöver vara människor som släcker bränder eller räddar liv. Vi har alla olika definitioner av vad hjältar är. Kärleken har egna hjältar som räddar människors liv varje dag. Kärlekens hjältar fungerar på ett väldigt enkelt sätt, de sprider kärlek och motarbetar hatet i samhället och hos människor. Det som är så bra med kärlekens hjältar är att de finns överallt. Även du kan bli en hjälte, om du bestämmer dig för att sprida kärlek till andra och till dig själv. På så sätt kan vi alla vara hjältar.

De finns många svaga där ute som behöver hjälp. De finns många som tror att hjälp är att rädda någon från fara. Hjältar som använder våld till att hjälpa andra blir nog chockerade över hur lätt man kan hjälpa andra utan att använda sig av våld. De hjältar som använder våld är chockerade hjältar för att de inte förstår att hatet som ingår i våld är starkare än kärleken i deras gärningar. Kärleken rasar hos människor som använder sig våld. Kärleken rasar alltid som chockerade hjältar. KRASCH, så låter det när våldet övervinner kärleken. Låt inte våldet och hatet övervinna kärleken.Hanna G S


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Årets Dig it!-tävling avslutad

Rytmen