Avgörandet

Han känner hur varm han är i kroppen efter den maxlöpningen. Erics sprang till hörnan och allt i onödan, för att han halkade när bollen skulle in i boxen. Eric var redan svettig. Svett rann ner över ansiktet och hans blåa ögon. Hans hår var blött och hans frilla förstördes när de började regna.

Motståndaren har bollen och Eric konfronterar honom. Motståndaren blir nervös och vet ej vad han ska göra för fint för att komma förbi, Eric tacklar och får bollen ut mot en inkast, han hör hur publiken skriker.

  • Bra där! Så ska det vara!

Eric blir pirrig i magen och känner hur det flyger fjärilar i magen för att han får beröm, men han får inte tappa koncentrationen.  Mitt i allt när motståndarna hade inkast fick Eric reda på att motståndaren som han mötte hette David.

Där är spelet igång, de kastar in bollen och Erics lag har nu bollen. Nu kör de en kontring som leder till att Eric kommer in i banan tillsammans med sin medspelare och en back i motståndarlaget. Dom springer precis tillsammans och kanske har ett avstånd på 2-3 meter, Eric får bollen, ser målvakten komma ut och placerar bollen vid nedre delen av bortre stolpen. MÅL!

Alla skriker

  • Jadå! Nu kör vi.

Alla spelarna i Erics lag samlas och pustar ut efter den långa löpningen, matchen står nu 1-0. Eric och en av hans lagkamrater har en dans som mål gest och gör dansen. De blir såklart glada och skrattar efter att de gjort dansen. Eric känner hur regnet fortsätter ösa ner över planen och hur planen blir mer och mer lerigt men vad gör de när de inte är mycket. Eric fortsätter göra maxlöpningar och blir bara varmare och varmare i kroppen. Efter en stund så får motståndarna en målchans efter att en spelare i laget hade slarvat bort bollen och de får ett friläge, David fick bollen och fintade bort målvakten för att sen passa in bollen i öppet mål.

Nu stod det 1-1, och publiken vart helt underhållna, matchen var så bra eftersom det gick åt båda hållen hela tiden. Motståndarlaget fick plötsligt en chans från en hörna och alla i Erics lag står stilla och tittar på bollen. En back från det andra laget kom in i boxen och nickade in bollen, det var svårt för målvakten att hinna och slänga sig efter bollen så han såg hur bollen bara gick in i mål. Plötsligt efter 15 minuters spel hade dom vänt från 1-0 till 1-2 och Erics lag var riktigt förbannade, nu var det tvungna att göra 2 mål för att vända på matchen, men ingen trodde att det var omöjligt alla höll huvuden högt och körde vidare. Det blev så småningom halvlek och Erics lag kunde ta och pusta ut och få ny energi. Det kommer ut till planen som nya och vill vända matchen, Eric och hans lag fortsätter att spela hyfsat bra. Laget kommer till många lägen.

Eric känner att de kommer allt närmare ett kvitterings mål flera gånger om. Efter en lång utspark från målvakten till den defensiva mittfältaren i Erics lag så får han en chans när den defensiva mittfältaren lägger en lång boll till honom som han måste springa på, han känner hur David är efter honom för att få tag på bollen. Eric kommer på fel sida av målet och kan inte vinkla in skottet så han väntar på en medspelare och passar honom, han får öppet mål och passar in bollen.

  • Ja!!

Hörs det från publikens sida och alla i Erics lag kan samlas för att pusta ut. Planen var helt lerig och alla deras vita kläder var smutsiga, dessutom var alla jättetrötta, det luktade gödsel.

Det är runt 25 minuter kvar av ordinarie matchtid och ställningen är 2-2. Erics lag är mer och mer sugna på att göra mål och de kommer till flera lägen. Eric kommer runt på högerkanten och hör hur en medspelare skriker lägg in bollen Eric, han kollar upp lägger upp den till sin medspelare och han skjuter i stolpen. David rensar och den hamnar hos Eric, han har hunnit komma in i mitten, och skjuter efter att han tar emot bollen, Eric kollar och ser att den är på väg över målet men den dyker och går in i mål.

Hans medspelare kommer till honom och alla samlas dom tar de lugnt och nu har de vänt på matchen, ställningen är 3-2 till Erics lag.

  • Kom igen nu grabbar! Hörs det från publiken.

Men matchen tar inte slut där. Efter en massa slit från båda hållen så kvitterar det andra laget när det är 5 minuter kvar. och alla är så trötta så ingen har orken att avgöra.

Eric visste att om de inte vann denna match så skulle han förlora något mer än bara serien, han kunde bli utskickad från laget. Han visste att folk hade lagt pengar på denna match, han visste att om han inte vann denna match skulle han inte få chansen att provträna med FC Barcelonas ungdomslag.

David visste att bara hans lag inte förlorade så skulle hans lag vinna serien, han skulle få ett nytt kontrakt med pengar, han skulle få sponsorer och han skulle få chansen att träna med FC Barcelonas ungdomslag. David visste att han var på väg till nya möjligheter om han fick oavgjort eller vinst i denna match. Nu stod det 3-3 och han var på väg till nya möjligheter.

  • Upp med huvudet grabbar! Skriker tränaren för att försöka peppa Erics lag.

Domaren blåser igång matchen och ingen spelare har tillräckligt med energi kvar för att avgöra matchen. Alla är så trötta att ingen orkar göra något mer än att bara passa runt bollen i laget. Avbytarna var skadade eller trötta. Erics tränare visste inte vad han skulle göra.

Efter fem minuters spel blåser domaren i pipan o Eric hör hur det andra laget jublar, de blir deppiga för att dom inte har chansen att vinna serien eftersom de behövde vinna denna match. Eric visste vad han förlorade och David visste vad han vann.

David kommer fram till Eric och säger

  • Bra spelat!

Eric svarar

  • Tack, detsamma och grattis till vinsten av serien.

David fortsätter peppa killarna i Erics lag. Han hälsar på alla och vill peppa de till nästa säsong, han går sedan till sitt lag och börjar fira med alla.

David kände hur hanns hjärta bultade av lycka och han kunde inte vänta till att gå in i omklädningsrummet och gapa, skrika få ut sina känslor på alla sätt. Han hade äntligen lyckats vinna serien och lyckades också få intresse av scouterna som satt på läktarna idag. Han ville bara få komma hem och fira att han äntligen fick åka till Barcelona och träna med deras ungdomslag.

Eric kände att kroppen gick i bitar, han kände hur han fick hål i hjärtat av att veta att han tappat chansen att spela med FC Barcelonas ungdomslag. Han kände sig hemsk för att han kände att han inte gav allt han hade. Han kände att han inte kunde mer med fotbollen.

Eric känner hur hans skor är fyllda av gräs, hur hela han luktar gödsel, han ser hur hans vita kläder är bruna på grund av leran och regnet fortsätter ösa ner över planen. Eric går sedan med sina tunga och slutkörda ben av planen tillbaka till omklädningsrummet.

Guillermo C

 

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Årets Dig it!-tävling avslutad

Rytmen