Sanningens ögonblick


Och i den stunden kände dom hur allt rasade…
Elvira öppnade ögonen och såg att klockan var strax innan sju. Hon låg kvar i sängen och fantiserade över dagens upplägg, det svåra no provet är ju idag kom hon tänka sig.
Elvira klev upp ur sängen och började känna sig illa till mods, huvudvärken gick över till en mer pulserande och intensiv smärta. Hon kände hur hjärtat hoppade över några slag med en suck så säger hon för sig själv och knyter näven nära hjärtat, kan det vara möjligt. Hon sneglar ner mot sitt nattduksbord som är stökigt, med stora trötta ögon och ser att klockan är halv åtta.
Hon tog de kläder som låg vid sängkanten, kastade på sig dom och rusade ner för trapporna. Där i köket står mamma Katrin med sin gyllene bruna hy och ögon så stora som Elviras. Pappa Per hade hunnit iväg till jobbet redan så han får Elvira inte träffa förens senare ikväll. Elvira slår sig ned vid det stora matbordet med hennes mamma där de sitter och äter frukost.
Redan vid första lektionen kände Elvira på sig att de kommer bli en tuff dag. Hon hade heller inte studerat inför sitt no prov. Länge tänkte hon och bestämde sig sedan därefter för att sjukanmäla sig. Hon tog upp mobiltelefonen och knappade in numret till sjukanmälan. Sedan började hon gå mot ytterdörrarna, den långa gråa, trista hallen som brukar vara översvämmad med elever var tom. Rysningarna kändes genom hela kroppen på henne, hon kände att det var obehagligt.
Ytterdörrarna öppnades och värmen spred sig i hallen, inte på grund av vädret men utav personen som klev in. Lina som precis tog sina första steg in i skolan ropade glatt Elviras namn och där kände Elvira värmen sprida sig från tårna upp till öronen. Lina märkte att Elvira var lika seg som sirap.
Lina och Elvira diskuterade dagen och kände båda att de ville iväg långt bort ifrån skolan. Dom kände ett sånt tilldrag till varandra och bestämde sig för att gå och köpa massa godis och läsk, samt hyra en film inför fredagsmyset till ikväll de tänkte ha.
På vägen hem bestämmer tjejerna sig för att gå hem till Elvira då hon kommer vara hemma själv ikväll. När de väl sätter sig framför vardagsrummet så känner Elvira av att Lina vill berätta något men tvekar. De reser sig upp och börjar göra igång fredags myset. De poppar popcorn, häller upp godiset och tar fram läsken, sedan går de tillbaka till vardagsrummet. Båda sjunker ner i den stora mysiga soffan där de lägger sig under ett skönt varmt täcke. Lina startar igång filmen och berättar att hon tycker om skådespelaren i huvudrollen.  Genom hela filmen så verkar Lina bekymrad, de stack i Elviras bröstkorg. Hon hade något att berätta för Lina med.
Vid filmens slut så ville tjejerna berätta något till varandra så de bestämde sig för att säga de samtidigt. Chockade satt båda där stirrande i varandras klar blåa ögon. De var kära, det var exakt de som löd, att de var kära i varandra. Båda log och skrattade. De bestämde sig för att Linas låtsasföräldrar skulle komma hem till Elvira och att hennes föräldrar skulle komma hem.
Senare mot kvällen sätter sig alla med varandra. Föräldrarna verkade lika nervösa så som tjejerna var över de som hade tänkt berätta. Sanningen flyger ur tjejernas mun, och tystnaden blir lika kall som isen frusen på fönstret. Föräldrarna blir mållösa. Lina undrande berättar att hon tänker vara tillsammans med Elvira och de uttalar sig Elvira med. Föräldrarna till Lina säger nej, de går inte. Med gråt i halsen undrar Lina varför. Då kom sanningen, kniven genom hjärtat, hur kunde det vara möjligt…
Lina är Elviras halvsyster uttalar föräldrarna sig. Katrin är mamma till båda döttrarna och just i den stunden kände dom hur allt rasade i tusen bitar.
Sintia A
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Årets Dig it!-tävling avslutad

Rytmen