Vad är rymd?


Rymd, vad är rymd? Det finns så många synonymer till det. Kan det betyda himlen? En plats där turturduvor svävar fritt bland sockervaddsmolnen, en reflektion av segelfiskar som simmar bland havets isblåa vågor. Eller kan det betyda himlavalvet eller universum? En plats där galaxer, planeter, exoplaneter, svartahål, stjärnor lever. En plats för dem att visa upp sina fenomen likt ett konstverk med purpurfärger eller infinitet av färger som är så abstrakt men ändå så konkret för mänsklighetens ögon, skapad av en konstnär som världen aldrig tidigare skådat.
Rymd, vad är rymd? Kan det vara jorden? En plats som rymmer alla levande skapelser och icke levande skapelser. Där grönskan växer av molnets glädjetårar och solens kärleksstrålar, en gåva från himlen som inte tas förgäves. Men även kan vi uppfatta vackra toner och noter i form av glädjesånger och jubel från människor, uttryck som förmedlar lycka och kärlek. Anstränger vi oss ännu mer kan vi höra fåglarnas underbara och härliga fågelvisor på morgonen och syrsornas spel på kvällen.
Rymd, vad är rymd? Kan det vara kropp och själ? En plats där våra tankar, idéer och känslor svävar fritt. Allt som finns där kan återspegla en människas karaktär, negativt och positivt, men även relativt. Allt som har beskrivits är bara yttersta lagret av tankar, det finns mer att skriva, men det får fantasin ta över. Så vad är rymd eller vad innebär rymd?

M K H

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Digit! 2021 prisutdelning

Min vän Jorden måste jämt snurra utan någon pause.

Digit! 2021 rekord