Fortsätt försöka

 

Vad gör du här? Hur hamnade du i den här situationen? Vem skapade din rädsla för att vara andra till besvär? Någonstans inifrån ditt tankes rum sträcker du dig ut mot världen och hoppas att någon ska se dig för den du är. Men du lyckas inte nå ända ut, för du ser redan dig själv falla in, än en gång, i den karaktär som du tror att folk förväntar sig av dig. Du lyckas aldrig vara riktigt där, närvarande, varken i dig själv eller i de ord du säger, utan du står alltid någonstans där bakom allt, ett mellanrum mellan dig och det du gör, och du fortsätter observera dig själv spela en evigt föränderlig teater. 

 

Säg mig, är du den där personen som man ser i ständig rörelse, alltid på väg någonstans med en okontaktbar flackande blick? Du vet att folk faller omkring dig för att du har lärt dig att vara precis det du tror de vill ha, men du följer aldrig med dem ner för om du gör det avslöjar du vem du är och förgör den illusion som från början, du förmodar, gjorde att de drog sig till dig. Du spelar istället bara med och finner dig skamligt bitter i din ensamhet där du inser att den främsta anledningen till att de kör över dig är att du aldrig låtit dem veta vart dina gränser går, om du nu har några. 

 

Ibland får du dock för dig att någon faktiskt ser dig, du får plötsligt ögonkontakt med någon själ på andra sidan rummet och det känns som tiden fryser till i några sekunder. Din fasad har rasat och du känner direkt en känsla av gemenskap, ett tyst samförstånd i en värld som annars rör sig alldeles för fort framåt. Lite fundersam på vad som hände sparar du dessa minnen av möten med okända i hopp om att hitta svar, även fast du mycket väl vet att även främlingar på andra sidan av ett rum är bra mer komplicerade än man vill tro, för när människor träffas i fascination är det sällan verkligen varandra de ser. 

 

Så. Vad är det för problem vi har, vad är det som styr oss? Det vi vill vara och det vi känner på insidan är sällan det vi visar för omvärlden, men det är samtidigt just det vi önskar att andra skulle se. Du som är blyg, varför sitter du tyst när du egentligen skulle vilja prata och utbyta dina tankar med de du har omkring dig? Och du som intensivt pratar konstant, varför tar du inte bara ett steg tillbaka och lyssnar på alla andra och lever ut det lugn som du faktiskt känner innerst inne? 

 

Jag vet ingenting om just din kamp och det är inte heller jag som har svaren, men vi är bara människor allihop. Fortsätt försöka nå fram. Du kanske inte tror att det finns någon som skulle älska dig bara för den du är, men det gör det, och de människorna vill höra din röst utan att den filtreras av din konflikträdsla. Säg vad du känner, det är endast då vi kan mötas. När du ser dig själv falla in i någon för stunden skapad, oigenkännlig roll, kom ihåg att det bara är du som kan ändra scenens gång. Fortsätt försöka nå fram. Till dig själv, och till oss andra. Vi vill ha dig här.

A Y

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Digit! 2021 prisutdelning

Min vän Jorden måste jämt snurra utan någon pause.

Digit! 2021 rekord